초콜릿이 건강에 좋은 이유 10
10 Health Reasons To Eat Chocolate
초콜릿이 몸에 좋을 수는 있지만, 이 연구가 초콜릿을 많이 먹는 것과 체중 감량 사이의 인과관계를 밝힌 것은 아니다.
모든 초콜릿이 똑같지는 않다는 걸 잊지 말라.
다크 포콜릿은 전반적으로 더 건강에 좋지만, 달콤 쌉쌀한 초콜릿도 칼로리, 지방, 설탕을 많이 함유하고 있을 수 있다.
그러나 정기적으로 초콜릿을 조금씩 먹는 것은 분명 까먹기 쉬운 습관이다.
초콜릿이 건강에 좋은 이유들을 읽어보면 놀랄 것이다.
1. 뇌졸중 위험을 줄여준다.Reduces Stroke Risk
일주일에 45g 이상 초콜릿을 먹는 여성들은 9g 이하로 먹는 여성들에 비해 뇌졸중의 위험이 20% 더 낮았다는 2011년 스웨덴의 연구가 있었다.
2. 심장 건강에 좋다.Boosts Heart Health
정기적으로 초콜릿을 먹는 사람들은 혈압, ‘나쁜’ LDL 콜레스테롤, 심장병 위험이 낮았다. 다크 초콜릿이 특히 심장에 좋은 이유는 염증과 싸우는 성질이 있어 심혈관계 위험을 줄여주기 때문이다.
3. 포만감을 준다.Fills You Up
섬유질이 풍부하기 때문에 다크 초콜릿을 먹으면 실제로 배가 불러서 다른 음식을 덜 먹게 된다고 예일 대학교의 예방 연구 센터를 설립한 센터장이자 허핑턴 포스트 블로거인 데이비드 캇츠 박사는 말한다. 정기적으로 초콜릿을 먹는 사람들은 다른 간식을 먹는 대신 초콜릿을 먹기 때문에 효과를 볼 수 있다. 코펜하겐 대학교의 소규모 연구에 의하면 다크 초콜릿은 우유보다 훨씬 더 포만감을 주고, 달고 짜고 기름진 음식을 먹고 싶은 욕구까지도 달래줄 수 있다.
4. 당뇨병에 효과가 있을 수 있다.May Fight Diabetes
2005년 이탈리아의 소규모 연구에 의하면 정기적으로 초콜릿을 먹으면 인슐린 민감성이 증가되어 당뇨병 위험이 줄어든다.
5. 피부를 보호한다.Protects Your Skin
초콜릿이 피부 트러블을 유발한다는 이야기를 들었다면 잊어도 좋다. 사실은 다크 초콜릿은 피부에 좋다. 다크 초콜릿에 든 플라보노이드라는 산화 방지제는 태양빛의 UV가 주는 피해를 어느 정도 보호해준다. 초콜릿을 먹는다고 선스크린을 안 발라도 된다는 뜻은 아니다!
6. 기침을 누그러뜨린다.Can Quiet Coughs
기침이 멎지 않는다면? 초콜릿에 든 테오브로민이라는 성분은 뇌에서 심한 기침을 일으키는 부위인 미주 신경의 활동을 줄이는 것으로 보인다. 2010년 말에 BBC는 과학자들이 위험한 부작용이 있는 코데인이 든 기침 물약을 대신할 테오브로민 함유 약품을 개발 중이라고 보도한 바 있다.
7. 기분이 좋아진다.Boosts Your Mood
가끔 단 것을 먹으면 기분이 좋다는 건 부정할 수 없는 사실이다. 허핑턴 포스트 헬시 리빙의 웰네스 에디터 파트리샤 피츠제럴드 박사는 음식을 즐기는 것은 삶을 즐기는 것의 일부라고 지적한다. 초콜릿을 먹는 사람들은 스트레스도 더 적다고 한다.
8. 혈류를 개선한다.Improves Blood Flow
피츠제럴드 박사는 코코아에는 혈전 발생을 막고 피를 묽게 하는 아스피린과 비슷한 성질이 있어서 혈류와 순환을 개선한다고고 말한다.
9. 시력에 좋다.Improves Vision
레딩 대학교 연구자들은 2011년의 소규모 연구에서 초콜릿의 혈류 개선 효과는 특히 뇌에 좋기 때문에, 망막으로 공급되는 혈액량을 늘려 시력에 좋을 수 있다는 가설을 세웠다.
10. 더 똑똑해 질지도 모른다.May Make You Smarter
코코아의 플라바놀에 의한 뇌 혈류 증가는 정신을 더 초롱초롱하게 해주어 계수 작업 능률을 올려준다는 영국의 소규모 연구가 있었다.
10 Health Reasons To Eat Chocolate
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If you're a fan of the sweet stuff, you'll probably jump for joy at this delicious finding: Research suggests that regular chocolate eaters may more frequently have lower BMIs.
Before you reach for that Snickers, remember this: While chocolate can do the body good, the study certainly doesn't go as far as proving a causal link between eating more chocolate and losing weight. Keep in mind that all chocolate was not created equal: Dark chocolate packs more of a health punch overall, but even the bittersweet varieties can be high in calories, fat and sugar.
However, treating yourself to a small amount of chocolate regularly is definitely a health message we can get behind. Take a look at some of the surprising health benefits below, then tell us in the comments why chocolate is a part of your healthy diet.
A 2011 Swedish study found that women who ate more than 45 grams of chocolate a week had a 20 percent lower risk of stroke than women who treated themselves to fewer than 9 grams of the sweet stuff.
Regular chocolate eaters welcome a host of benefits for their hearts, including lower blood pressure, lower "bad" LDL cholesterol and a lower risk of heart disease. One of the reasons dark chocolate is especially heart-healthy is its inflammation-fighting properties, which reduce cardiovascular risk. Flickr photo by Lee McCoy
Because it's rich in fiber, dark chocolate can actually help keep you full, so you'll eat less, Dr. David Katz, founding director of Yale University's Prevention Research Center and HuffPost blogger told The Huffington Post. Regular chocolate eaters might do themselves a favor by treating themselves to a bite instead of snacking on "11 other things first" he said. Dark chocolate does the trick much better than milk, according to a small study from the University of Copenhagen, and may even reduce cravings for sweet, salty and fatty foods. Flickr photo by Vegan Feast Catering
A small Italian study from 2005 found that regularly eating chocolate increases insulin sensitivity, thereby reducing risk for diabetes. Flickr photo by The Integer Club
Forget what you've heard about chocolate causing breakouts: Dark chocolate is actually good for your skin. The type of antioxidants called flavonoids found in dark chocolate offer some protection from UV damage from the sun. And no, that does not mean you can skip the sunscreen!
an't stop coughing? An ingredient in chocolate called theobromine seems to reduce activity of the vagus nerve, the part of the brain that triggers hard-to-shake coughs. In late 2010, the BBC reported that scientists were investigating creating a drug containing theobromine to preplace cough syrups containing codeine, which can have risky side effects. Flickr photo by ryancboren
There's no denying that indulging your sweet tooth every once in a while feels great. Enjoying food is part of enjoying life, points out HuffPost Healthy Living's wellness editor, Dr. Patricia Fitzgerald. Chocolate eaters also report feeling less stressed. Flickr photo by stevendepolo
Cocoa has anti-clotting, blood-thinning properties that work in a similar way to aspirin, Dr. Fitzgerald writes, which can improve blood flow and circulation. Flickr photo by David Berkowitz
Because of chocolate's ability to improve blood flow, in particular to the brain, researchers at the University of Reading hypothesized in a small 2011 study that chocolate may also increase blood flow to the retina, thereby giving vision a boost. Flickr photo by Robert Couse-Baker
That boost of blood flow to the brain created by cocoa's flavanols seems to make people feel more awake and alert, and, in a small British study, perform better on counting tasks
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