과도한 나트륨함량의 위험성과 과다섭취에 관한 문제는 어제 오늘 문제가 아니죠^^
지난번에 소개한바 있으나 다시한번 강조 의미에서....
웹엠디에서 아침에온 메일에 모든식품에 나트륨 위험성을 알려주었는데 이를 정리하여 소개합니다^^
한국은 식품의약품안전처가 고시한 성인 나트륨 일일 충분섭취량(1400~1500mg), 미국심장협회의 일일 나트륨 권장량도 1500mg 이하 입니다.
식품가공에서 소금의 용도는 첫째는 보존성,부패방지이고 두번째가 맛을 내는데 필수적이기 때문이다.
We may malign the salt shaker, but sodium plays an important role in the body. It's essential for fluid balance, muscle strength, and nerve function. But most of us get too much. U.S. guidelines call for less than 2,300 milligrams of sodium per day -- about 1 teaspoon of table salt. And half of Americans should drop to 1,500 milligrams a day. Surprisingly, most of our salt intake is hidden in the foods we buy at the grocery store.
출처 : 한국식약연구소
글쓴이 : 한국식약연구소 원글보기
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