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[스크랩] 뼈를 튼튼하게 하는 10가지 음식

by 크리에이터 정관진 2015. 9. 1.

 



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10 Foods for Healthy Bones

뼈를 튼튼하게 하는 10가지 음식

당신의 뼈를 튼튼하게 하는 두가지 핵심 영영성분은 비타민D, 칼슘입니다.

비타민D는 뼈의 구성성분인 칼슘의 흡수를 돕습니다.


나이가 들수록 뼈가 약해지고 골다공증을 예방하기 위해 두가지 성분은 더욱 강조되고 있죠.

칼슘은 반드시 필요한 필수미네랄입니다.

50세 이상이면 하루에 칼슘 1000mg, 비타민D는 200 IUs이 필요합니다.

※일반적으로 미타민D는 하루에 20분정도 햇볕을 쬐충분합니다.


칼슘은 혈액이나 근육 등 모든 세포조직에 칼슘이온이 관여를 하고 신경자극 전달, 심장박동 유지, 평활근 수축 등에도 역할을 하며, 또 장단기 기억력 조절, 불면증 완화 등에 관여를 합니다.

칼슘이 제대로 흡수되기 위해서는 마그네슘과 비타민D가 꼭 필요합니다.

 

When it comes to building strong bones, there are two key nutrients: calcium and vitamin D. Calcium supports your bones and teeth structure, while vitamin D improves calcium absorption and bone growth.
These nutrients are important early in life, but they may also help as you age. If you develop osteoporosis, a disease characterized by brittle and breaking bones, getting plenty of calcium and vitamin D may slow the disease and prevent fractures.

Adults up to age 50 should get 1,000 milligrams of calcium and 200 international units (IUs) of vitamin D a day. Adults over 50 should get 1,200 milligrams of calcium and 400 to 600 IU of vitamin D. Get these nutrients by trying these 11 foods for healthy bones.



 

요구르트 Yogurt(vitamin D)




우유 Milk(calcium)





치즈 Cheese(calcium )





정어리Sardines( vitamin D & calcium)





달걀Eggs( vitamin D)





연어 Salmon(omega-3 & vitamin D)





시금치 Spinach(calcium & vitamin A)





참치Tuna(vitamin D & calcium)





잎채소Collard greens(calcium)





오렌지 쥬스 Orange juice( calcium or vitamin D)



출처 : 한국식약연구소
글쓴이 : 한국식약연구소 원글보기
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