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암치유에 도움/식이요법

[스크랩] 절대 생으로 먹어서는 않되는 6가지 음식

by 크리에이터 정관진 2014. 12. 17.

 

 

 

 

 

 

절대 생으로 먹어서는 않되는 6가지 음식

6 Foods You Should Not Eat Raw

Posted by:
Published: Friday, December 5, 2014,

 

 

우리는 일상적으로 생으로 먹으면 고유의 영양분을 해지지 않고 그대로 흡수할것이라 생각하는데 이는 일부 음식에서는 착각이다.

사과씨앗 같은 경우는 목숨을 앗아가는 아미그달린 화학성분도 있다.

다음

절대 생으로 먹어서는 않되는 음식을 알아봅니다.



가지

6 Foods You Should Not Eat Raw

가지는 '솔라닌'이라는 알칼로이드 배당체를 함유하고 있다. 솔라닌의 독성은 신경계와 위장에 악영향을 미친다. 구토와 위경련, 현기증, 설사 등을 유발할 수 있다. 따라서 가지를 날것으로 먹어서는 안된다.

 


감자

6 Foods You Should Not Eat Raw

감자의 싹이나 껍질 등 초록부분에는 솔라닌 성분이 다량 들어있다. 또한 차코닌이라는 독성 성분도 있어 심한 경우 사망에 이를 수도 있다. 따라서 감자의 초록부분은 날것으로 먹지말아야 한다.

 


일부 콩류

6 Foods You Should Not Eat Raw

흰제비콩이나 리마콩은 날것으로 먹기에는 위험한 식품이다. 이 콩들은 독성 아미노산인 청산글리코시드를 함유하고 있다. 이런 독소를 제거하기 위해서는 물에 담근 뒤 가는 작업이 필요하다. 강남콩도 역시 렉틴이라는 독성성분을 갖고 있어 날것으로 먹으면 곤란하다. 렉틴은 메스꺼움을 초래한다,

 

강낭콩

6 Foods You Should Not Eat Raw

 

 


과일 속 씨앗

6 Foods You Should Not Eat Raw

씨를 품고 있는 배나 사과의 속 부분은 먹지않는 것이 건강에 좋다. 배나 사과 씨에는 '아미그달린"(Amygdalin)이라는 시안배당체가 들어있다.

 시안배당체는 청산가리 성분으로 인체에 과다 흡수되면 경련과 호흡곤란을 일으킬 수 있다. 아미그달린이 항암작용을 한다는 주장도 있으나 , 미국 식품의약국(FDA)은 이 물질이 위험하다고 경고하고 의약품 제조에 사용하지 못하도록 하고 있다. 복숭아와 살구씨 등에도 아미그달린 성분이 있다.

생닭

 

 6 Foods You Should Not Eat Raw

생닭은 박테리아를 제거하기 위해 최소 섭씨 165도에서 조리해야 한다. 충분히 익히지 않은 닭을 먹을 경우 인체의 내장이 파괴될 수 있다.

 

 

 

 

Amazed enough? Read on to learn about these foods you shouldn't eat raw:

 

 

 

Chicken
Chicken needs to be cooked to at least 165 degrees in order to remove the bacteria. Consuming raw chicken will only destroy your gut.

 

 

 

 

Brinjal
Brinjal contains a compound called solanine. The characteristics of solanine poisoning are nuerological and gastrointestinal and the symptoms - vomiting, cramping of the stomach, dizziness and diarrhea. Therefore, one should never consume brinjal raw.

 

 

Potatoes
A green hue on a potato may mean a high amount of solanine and the accompanying toxin chaconine which might even kill you. Potatoes that are green in colour should not be eaten raw. It is also better if you avoid those potatoes which have a green tint.

 

 

Beans
Beans like hyacinth and lima beans are dangerous foods to consume raw. They contain cyanogenic glycoside which is a toxic amino acid. To remove this toxin from the vegetable it is important for you to soak and grind them before consuming it.

 

 

Kidney Beans
Some have the habit of eating kidney beans raw. You should know that this is one of the foods you can not eat raw as it contains a natural toxin called lectin which will leave you nauseous for hours.

 

 

Inside Of Fruits
If you crack open seeds and pits from fruits like apples and pears, the inside is soft and appears to be edible. But don't eat it: it contains a chemical called amygdalin which is not good for health.

출처 : 한국식약연구소
글쓴이 : 한국식약연구소 원글보기
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